Website RienEven voorstellen...

Mijn naam is Rien Mook, geboren in Zeist in 1962, getrouwd met Jeanne en vader van twee volwassen dochters.

Ik ben eigenaar van Mook Leiderschap & Ontwikkeling. In diverse grotere MKB bedrijven heb ik gedurende meer dan 25 jaar een prachtige brede carrière kunnen en mogen maken.

Na mijn opleiding tot bakker/ondernemer in Wageningen ben ik al snel bij een interntionaal bedrijf gaan werken dat bakkerij grondstoffen produceerde. Na 3 jaar als proefbakker/productontwikkelaar heb ik daar steeds meer de commerciele activiteiten (BtB) onder mijn hoede gekregen en ben ik verkoopleider Benelux geworden.

Na 7 jaar ben ik overgestapt naar een industriële producent van koeken en cakejes voor het supermarkt kanaal in zowel Nederland als ver daar buiten. Ik ben daar gestart als Hoofd Bedrijfsbureau en middels een paar stappen na 4 jaar directeur en mede eigenaar (DGA) geworden.

In die tijd heb ik een zeer divers takenpakket onder mijn hoede gehad en hebben wij diverse bedrijven overgenomen en gereorganiseerd c.q. samengevoegd. Ik was daarbij verantwoordelijk voor zowel de strategie, de productie als voor de personele kant van de organisatie. En vanuit die verantwoordelijkheid sterk ondersteunend aan verkoop en marketing.

 

Overstap naar Business  Coaching

In 2007 kreeg ik het gevoel dat ik eigenlijk alles wel had gedaan en bereikt wat ik ooit voor ogen had gehad. Als 45 jarige DGA zag ik mijzelf niet nog 20-25 jaar min of meer hetzelfde blijven doen. Maar ik kon mij niet indenken hoe ik een goede switch zou kunnen maken. Mijn specifieke kennis als manager in de voedingsmiddelen industrie, gecombineerd met het gevoel dat ik in veel andere bedrijven geen echte nieuwe uitdaging zou kunnen vinden maakten het erg moeilijk om een andere keuze te maken. Totdat ik in aanraking kwam met een intensief coachingstraject voor mijzelf waarin ik besloot om al mijn zekerheden op te geven en een punt te zetten achter mijn comfortabele positie van dat moment. Hoe dat precies is gegaan vertel ik je graag een keer persoonlijk als je dat wilt. Feit is dat ik begin 2008 de knoop heb doorgehakt en heb aangegeven dat ik zou gaan stoppen. Met een aanlooptijd van negen maanden heb ik uiteindelijk in september 2008 afscheid genomen van mijn leven als directeur en manager. Ik had geen idee wat ik zou gaan doen. Wel had ik bedacht dat ik in de maanden die daarop zouden volgen vanzelf wel een andere uitdaging zou vinden.

Vooral om de tijd te doden, c.q. niet in een zwart gat te vallen ben ik een intensieve opleiding gaan doen als Beroepscoach. Ik dacht dat dit mij wel van pas zou kunnen komen in een nieuwe uitdaging. Ik werd echter enorm gegrepen door het vak van coach en vooral in combinatie met mijn ervaring. Veel coaches die ik kende hadden een hoog 'geitenwollensokken imago' en ik wist dat veel directeuren, ondernemers en leidinggevenden daar in meer of mindere mate een allergie voor hebben. Ik kon echter met mijn ervaring en coachingsvaardigheden op een andere manier coachen waarbij ik mij vooral wilde richten op het verbeteren van de kwaliteiten van de managers en op die manier de resultaten in bedrijven zou kunnen helpen verbeteren.

Huidige activiteiten

En dat is wat ik nu al ruim 8 jaar doe: het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap waardoor je als leidinggevende niet alleen prettiger en beter gaat functioneren maar waarbij je ook veel meer een balans kunt vinden tussen alle verantwoordelijkheden en taken die je hebt in het leven. Zowel vanuit zakelijk- als persoonlijk/privé perspectief.

Ik ben dus vooral een coach die ingeschakeld wordt om mensen naar een hoger niveau te tillen waarbij persoonlijke- en zakelijke resultaten centraal staan. En uiteraard help ik ook mensen die op een bepaald punt vastlopen en daar zelf niet uitkomen. Maar mijn grote kracht als coach zit in het feit dat ik mensen naar een volgend niveau kan tillen. Dat ik kan helpen om obstakels uit de weg te ruimen die soms al jaren voor iemand onmogelijk leken te overbruggen. Mijn manier van coachen is stimuleren, uitdagend, adviserend, confronterend, humorvol, vanuit kennis en ervaring gestuurd en praktijk gericht.

Mijn bedrijfsnaam Mook Interim Coaching heb ik gewijzigd in de huidige naam omdat wat ik doe veel meer is dan coaching. Mijn klanten geven mij dat steeds weer terug als feedback en dus vond ik het tijd om dat in mijn bedrijfsnaam tot uiting te laten komen. Uiteraard is mijn aanpak sterk coachend en ben ik geen adviseur die je vertelt hoe je dingen zou moeten doen. Nee ik ben ervan overtuigd dat een manager in een bedrijf die kennis zelf heeft, ik help hen de juiste kennis naar boven te halen en daarop ook daadwerklijk actie te ondernemen.

Loopbaan begeleiding

Naast coaching begeleid ik regelmatig mensen die op zoek zijn naar ander werk. Dat kan zijn omdat iemand net als ik in 2007 op zoek is naar iets heel anders, maar ook mensen die ontslagen zijn of op een andere manier outplacement nodig hebben kan ik goed helpen.

Als je meer wilt weten over mij of over wat ik verder voor jou of voor je organisatie  zou kunnen doen dan maak ik graag een vrijblijvende afspraak met je voor nadere kennismaking.